Potatge de carbassa amb pollastre, arròs, mongetes del ganxet i botifarra negra
Categoria:
Tipus de plat: Sopa
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 500 grams de carbassa
- Una carcassa de pollastre
- Sis ales de pollastre
- 100 grams d'arròs tipus bomba
- 200 grams de mongetes del ganxet cuites
- Una botifarra negra de perol
- Tres litres d'aigua mineral
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre vermell dolç
- Dos alls laminats
- Una ceba tallada en dues meitats
- Una branca d'api
- Una pastanaga pelada
- Una fulla de llorer
Utensilis
Una olla mitjana
Una paella petita
Una cassola metàl·lica fonda
Un colador
Una sopera de porcellana
Elaboració
Primerament, en una olla mitjana posem: tres litres d'aigua, les dues meitats de ceba, una branca d'api, la pastanaga pelada. la fulla de llorer, la carcassa de pollastre i les sis aletes de pollastre, ho posem a foc mitjà i deixem que arrenqui a bullir durant trenta minuts, i tot seguit retirem les aletes, i ho passem a la cassola fonda amb l'ajuda d'un colador, on acabarem de fer el potatge.
Fem que torni a arrencar el bull a foc mitjà, i hi afegim la carbassa tallada a la brunesa petita, i l'arròs i deixem que cogui fins que tant la carbassa com l'arròs estiguin gairebé cuites.
A part, esmicolem les aletes i les piquem una mica amb un ganivet, i les afegim a la cassola juntament amb la carbassa i l'arròs, i quan tot plegat ja està cuit, hi afegim les mongetes del ganxet.
A part, en una paella petita amb un raig d'oli d'oliva, saltem els alls laminats, i quan veiem que comencen a estar daurats, hi afegim una cullereta de pebre vermell dolç, i ho afegim a la cassola del potatge juntament amb la botifarra negra tallada a rodelles, corregim de sal i deixem que s'acabi de coure tot plegat cinc minuts més, i ja tindrem el potatge a punt per servir a taula amb una sopera de porcellana.
Comparteix aquesta recepta: