Potatge de muntanya
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: tardor hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Tres litres de brou de pollastre casolà (el trobareu a les meves receptes)
- Oli d'oliva
- Una pastilla de concentrat de pollastre
- Una tira de xoriç (xistorra)
- Una ceba tendre ratllada
- Tres tires de costella de porc tallada a trossos petits
- Tres talls de cansalada de papada tallada a trossos menuts
- Un pot petit de cigrons (amb pot de vidre)
- Tomàquet fregit
- Pebre vermell dolç
- 300 grams de bròquil congelat
- Tres patates mitjanes
- 100 grams d'arròs tipus bomba
- 100 grams de fideus del nº2
5 racions
Utensilis
Una cassola metàl·lica fonda
Una sopera de porcellana gran
Un colador xinès
Elaboració
Primerament, fem el brou de pollastre com explico a la meva recepta, i un cop fet, el colem i el reservem.
Seguidament, en una cassola fonda amb un raig d'oli d'oliva, sofregim: els talls de cansalada, la costella de porc, i la ceba ratllada, i quan tot plegat esta ben daurat hi afegim els talls de xoriç, un cullerot de tomàquet fregit, una cullerada de pebre vermell dolç i tot seguit hi afegim el brou i una pastilla de concentrat desfeta amb els dits, posem el foc a potencia mitjana, i deixem que arrenqui el bull.
A continuació, hi afegim: l'arròs, els fideus, els cigrons i el bròquil, i quan veiem que comença a estar tot el conjunt gairebé cuit, juntament amb les carns, hi afegim les patates tallades a quadrets, corregim de sal si cal, deixem que s'acabi de coure cinc minuts més, apaguem el foc, passem el potatge a la sopera de porcellana, i ja ho podrem servir a taula amb la sopera, acompanyada de cinc plats fondos.
2h
Etiquetes: Cuina de tardor-hivern La cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2035 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.