Potatge de faves, col-i-flor, i fideus
Categoria:
Sopes i cremes
Tipus de plat: Sopa
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Mig quilo de faves tipus babi, congelades
- Una col-i-flor, petita
- Tres porros
- Tres litres d'aigua
- Tres alls pelats
- Oli d'oliva
- Sal
- Una fulla de llorer
- Mitja ceba pelada
- Una branca d'àpi
- 100 grams, de fideus del nº2
- Pebre vermell dolç, en pols
6 racions
Elaboració
En una olla, posem a fregir els porros, tallats en brunoise molt menuda.
Quan són fregits, afegim: les faves, la col-i-flor tallada en botonets, el llorer, i la branca d'àpi. Seguidament, afegim l'aigua, i deixem que arrenqui el bull.
Quan les faves són cuites, en traiem la meitat, i les reservem.
Tot seguit, retirem: el llorer, la ceba, i la branca d'àpi, i passem la batedora elèctrica perqué quedi tot ben triturat.
A continuació, ho passem pel colador xinès, amb l'ajud del vatedor de varetes, i ho posem al foc, perqué torni a arrencar el bull. Seguidament, afegim els fideus, i ho corregim de sal.
Quan els fideus ja són cuits, afegim les faves que teniem reservades, i deixem que s'acabi de coure, tot plegat.
A part, en una paella amb una mica d'oli, fregim els alls laminats, i quan són mig rossos, afegim una culleradeta de pebre vermell, i tot seguit, ho afegim a l'olla del potatge, i deixem que cogui tot plegat uns cinc minuts més, i ja ho podrem servir a taula, en una sopera ben bonica.
Si veiem que el potatge, ens queda massa espès, sempre podem afegir-hi una mica d'aigua.
1h
Etiquetes: Cuina dels potatges Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1821 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.