Wok de fideus xinesos d'arròs amb shitake

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 300 gr. fideu d'arròs
  • 1 pit de pollastre
  • 50 gr. shitake hidratat
  • Salsa KetJap Manis
  • Salsa Sukiyaki
  • Gingebre fresc
  • Pebre vermell picant
  • 1 ceba tendre
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 pebrot verd
  • 1/2 albergínia
  • 1/2 porro
  • Julivert
  • Oli d'oliva
  • Sal

4 racions

Elaboració

Preparem tots els ingredients.
Netejeu bé amb aigua tota la verdura.
Utilitzaré uns fideos d'arròs de la marca Go-Tan.
Abans de res, posarem els bolets Shitake a hidratar, en un bol amb aigua.
Com podeu veure, els compro secs i així es conserven duran molt de temps.
Utilitzarem també gingebre fresc, que avui en dia el podeu comprar a la vostra verduleria habitual.
Aquí tenim la salsa KetJap Manis que, com ja us he comentant, és una salsa de soja dolça que utilitzen per a fer woks a Indonèsia.
Picarem tota la verdura en juliana.
Tallarem el pit de pollastre a tires petites. Jo utilitzo unes tisores millor.
Pelarem el gingebre i el deixarem apunt per ratllar-lo amb un ratllador.
Quan ja tinguim els bolets hidratats (mínim una hora), els podrem tallar a tires fines.
Tirem un raig d'oli d'oliva al wok i el movem de forma que es mullin bé totes les parets.
El posem al màxim de fort que us permiti la vostra cuina.
Cuina comenci a fumejar...tirem la verdura més dura de cocció (els pebrots i la pastanaga), i donem un parell de voltes. La idea és saltejar.
Seguidament, incorporem la resta de verdures (l'albergínia, el porro i la ceba tendre).
Ara tirarem un parell de cullerades grans de salsa KetJap Manis.
Ho remenem tot bé i ho mantenim una estona al foc.
Ho reservarem en un bol.
Ara, tirarem unes gotetes més d'oli i sofregirem el pollastre que hem marinat amb sal i pebre vermell picant.
Un parell de voltes....
..i seguidament ja podem incorporar els bolets.
Els més petits els he fet directament per la meitat.
Ara li tirarem una mica de gingebre (al gust). Jo he posat la meitat d'aquest troç.
A continuació, un xorret de salsa per a wok Sukiyaki.
I remenem bé, que no se'ns cremi sobretot...
Incorporem el julivert picat...
...i seguim remenant...
Ho reservarem en el mateix bol on teniem les verdures saltejades.
En una olla a banda, hem bullit dos litres d'aigua amb una mica de sal i unes gotes d'oli.
Quan bulli, parem el foc i tirem els fideos. A partir d'aquest moment heu de cronometrar 4 minuts de cocció (amb el foc apagat, eh?). De fet, nomès s'han d'escaldar.
Un cop passat aquest temps, els posem en un colador.
No cal que els refredeu amb aigua freda ni res...ja que els utilitzarem seguidament, per això hem preparat abans la resta d'ingredients.
A mi, els fideos xinesos, m'agraden igual els d'arròs com els de blat amb ou.
Tornem a escalfar el wok...i tirem un xorret de salsa KetJap Manis.
Tot seguit, saltejem els fideos....
...ho remenem bé per què tots agafin el mateix coloret...
...i a continuació ja li podem afegir el bol que teniem reservat amb la verdura, els bolets i el pollastre.
Nomès ens queda emplatar.
Qué bo !
A més, és un plat que es conserva uns quants dies a la nevera....o el podeu congelar també.
Bon profit !!!

1h

Notes

El shitake (Lentinula Edodes) és un bolet que creix sobre els troncs de diferents arbres i es cultiva en hivernacles a l'aire lliure. Es comercialitza fresc o deshidratat, és molt aromàtic i té un sabor exquisit.
Aquest bolet s'utilitza des de fa milers d'anys al Japó, la Xina i Corea, principals països productors, amb finalitats culinàries i medicinals, i es creu que aporta energia corporal, longevitat, vitalitat i virilitat.
El Shiitake conté molta vitamina B.
Ja fa dècades que està sent estudiat en occident degut a les seves propietats beneficioses per a la salut.
A Espanya, s'està iniciant la producció a la zona de Catalunya, amb destinació tant al mercat de consum directe com el farmacèutic.
FOTO: Shitake que creix en el tronc d'un arbre
Entre les seves propietats medicinals han quedat demostrat les seves àmplies propietats estimulants del sistema immunològic o de defenses del nostre organisme.
Per aquest motiu, aquest bolet ha estat inclòs en diversos compostos experimentals de la lluita contra la SIDA.
Qué heavy, eh?...conté Lentinina (un polisacàrid que va demostrar tenir capacitat per combatre el Càncer).
La Lentinina també ajuda l'organisme a fabricar Interferons (proteïnes descarregades pels leucòcits de la sang per defensar contra la invasió dels virus).
Els científics també han trobat Eritadenina (un altre polisacàrid que va demostrar capacitat per prevenir atacs cardíacs i crisi diabètiques, i capaç de reduir els nivells del colesterol en sang).
També ha demostrat capacitat per alleujar la síndrome de fatiga crònica, la grip epidèmica i altres virus d'aparició estacional.
Vamos, que és la hòstia aquest bolet. L'haurem de consumir si es sa, no?...i es que a sobre és molt bo de gust, encara que no a tothom li agrada, clar.
Si el comprem deshidratat (com he fet jo), ens aguantarà molts mesos a casa.
Tal i com fem amb la resta de bolets deshidrats, el shitake l'haurem d'hidratar en un bol amb aigua una estona abans de cuinar-lo.
La resta, és qüestió de posar imaginació i cuinar-lo de la manera que més ens agradi.
Per aquest plat utilitzaré les salses Sukiyaki i KetJap Manis, una salsa de soja indonesa, que té una textura més consistent que la soja i és dolça.
Aquest plat me l'he inventat. O dit d'un altre manera, l'he fet amb el que tenia a la nevera, i es que d'això es tracta, de no llençar menjar, no?.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3231 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: