Canelons de patata de l'àvia Elena
Ingredients
- 1 kg de patates (per coure)
- 50 gr de mantega.
- 4 ous
- 400 kg de tomàquets frescos o una llauna de tomàquet triturat.
- 6 grans d'all
- 1 cullerada de sucre
- Oli d'oliva verge
- Una branca de julivert
- Sal i pebre
Elaboració
Rentem les patates sota l'aixeta, per si porten terra. Les posem en una cassola, sense pelar, i cobrim amb aigua freda, li afegim sal i posem al foc uns 30 minuts, encara que això dependrà de la mida i del tipus de patata, pot ser una mica menys o una mica més.
Un cop cuites, les retirem de foc, les escorrem i deixem que es refredin una mica, només el just per no cremar-nos els dits.
Pelem les patates, han de seguir calentes, i posem en un bol ampli, ho passem pel passapuré. Li afegim sal, mantega i barregem bé. Reservem.
En una paella amb una mica d'oli afegim el tomàquet triturat i la sal. Es deixa fer a foc lent durant vint minuts més o menys. Cap al final de la cocció s'afegeix el sucre. Finalment afegim els alls i el julivert triturats. Reservem.
Batem els ous i afegim una mica de sal.
Posem al foc una paella d'aprox. 20 cm de diàmetre amb unes gotes d'oli. Afegim unes tres cullerades soperes d'ou batut per fer una truita plana i fina. Amb dues culleres donem forma de croqueta gran a la patata i col·loquem a sobre de la truita que tenim a el foc. Enrotllem amb l'ajuda d'una forquilla. I així successivament. Ho anem col·locant en una safata.
Per acabar, cobrim els canelons de patata amb el tomàquet fregit casolà. I llest per servir!
Notes
Es pot menjar acabat de fer o a temperatura ambient.
Comparteix aquesta recepta: