Mongetes del ganxet estofades amb tripa i cocotxes de bacallà
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de tripa de bacallà
- Setze cocotxes de bacallà
- 4oo grams de mongetes del ganxet cuites
- Una branca d'api
- Mitja ceba pelada
- Una fulla de llorer
- Un pot de carn de pebrots o nyores
- Sofregit de tomàquet
- Oli d'oliva
- Una ceba picada
- Dos alls pelats
- Vi blanc
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert picat
Utensilis
Un cassó gran
Un bol de vidre gran
Una cassola pla metàl·lica de mida gran
Una espàtula de fusta
Un colador gran
Una batedora elèctrica
Uns estalvis de vímet
Elaboració
Primerament, en un cassó gran, posem: aigua, la branca d'api, la ceba i la fulla de llorer, i quan arrenca el bull, hi afegim la tripa de bacallà tallada a trossos regulars, i les cocotxes tallades en dues meitats i deixem que coguin uns deu minuts, ho escorrem i guardem el brou en un bol de vidre.
Seguidament, en una cassola plana, posem un raig d'oli d'oliva, i tot seguit hi posem: la ceba picada, els alls pelats, i dues cullerades de carn de pebrots vermells o carn de nyores, i deixem que es fregeixi a foc baix fins que veiem que ja és gairebé cuit, i tot seguit hi afegim dos cullerots de sofregit de tomàquet i un got de vi blanc i deixem que redueixi.
A part, fem una picada amb la batedora elèctrica amb: un grapat de pa fregit, un grapat de julivert picat, un all pelat, un grapat d'ametlles torrades i un cullerot del brou de coure el bacallà, passem la batedora, i ho reservem.
Tot seguit, afegim tres cullerots del brou del bacallà, i quan arrenqui a bullir, hi afegim: la tripa, les cocotxes, les mongetes i la picada, corregim de sal, i deixem que cogui a foc baix uns deu minuts, deixem reposar uns cinc minuts, i ja ho podrem servir a taula amb la mateixa cassola i uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: