Llengua de bou amb escalunya caramel·litzada
Aquest bolet rep el seu nom perquè sota el barret en comptes de les típiques làmines hi te unes fines agulles que recorden la llengua de bou.
Categoria:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grs. de llengua de bou (hydnum repandum)
- 8 escalunyes
- 70 grs. de mantega
- Oli d'oliva verge extra
- Sal comú
- Cibulet
Elaboració
Peleu les escalunyes i picoleu-es fines
En una paella fondre la mantega.
Un cop fosa afegiu-hi un raig d'oli d'oliva verge extra i incorporeu-hi les escalunyes picades, assaoneu-ho i deixeu-ho a foc baix fins que es caramel·litzin.
Afegiu-hi els bolets.
Sofregiu a foc baix durant uns cinc minuts. Doneu la volta als bolets i deixar a foc baix cinc minuts més amb la paella tapada, perquè s'acabi de coure. I ja ho podem retirar.
A l'hora de servir; en un plat pla col·loqueu al fons la escalunya caramel·litzada i a sobre els bolets. I decoreu amb cibulet picolat.
Notes
Aquest bolet també es coneix com a Picornell.
Comparteix aquesta recepta: