Conill a la madrilenya
Ingredients
- Un conill i mig de quilo
- Sis pebrots del piquillo
- Tres alls pelats i aixafats
- Oli d'oliva
- Llard
- Sal
- Pebre negre en pols
- Una ceba picada
- Vi blanc
- Sofregit de tomàquet
- Brou de pollastre
- Una fulla de llorer
Utensilis
Una cassola de terrissa gran
Uns estalvis de vímet
Una safata plana
Elaboració
En una cassola de terrissa de mida gran, posem una mica de llard i un bon raig d'oli, i posem a sofregir el conill tallats salpebrats a trossos regulars, procurant que les espatlles quedin senceres.
Quan el conill ja és ben daurat, el reservem en una safata gran.
Seguidament, en la mateixa cassola, posem a fregir: els pebrots tallats a tires fines juntament amb la ceba picada, els alls aixafats, i una fulla de llorer.
Quan tot plegat ja és ben fregit, hi afegim un got de vi blanc i tres cullerots de sofregit de tomàquet, i deixem que redueixi.
A continuació, afegim un cullerot de brou de pollastre, i deixem que arrenqui el bull durant uns deu minuts, tot seguit baixem el foc, hi afegim el conill, i deixem que cogui a foc baix, fins que el conill ja esta ben tendre, corregim de sal, ho remenem amb les nanses de la cassola, apaguem el foc, i ho deixem reposar durant cinc minuts, abans de servir-ho a taula amb la mateixa cassola, amb uns estalvis a sota.
Comparteix aquesta recepta: