Bacallà amb Tempura Delícia
Bastonets de bacallà arrebossats amb tempura cruixent i consistent
Categoria:
Tipus de plat: Fritada
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400g de bacallà fresc
- Oli d'oliva
- 1 ou
- 75 ml de cervesa
- 75 ml d'aigua
- Farina de blat de moro (tipus Maizena)
- Pa rallat
- All i julivert pols
- Cúrcuma
- Sal
Elaboració
- Tallar el bacallà en bastons d'un dit de gruix i llargada al gust, entre 2 i 10cm.
- Salar-lo al gust i reservar.
- Batre l'ou en un bol de mida mitjana, afegir la cervesa i l'aigua. Barrejar-ho amb 5 cullerades soperes de farina, 5 de pa rallat, un polsim de sal, un altre de cúrcuma, l'all i el julivert en pols. Ha de tenir una textura pastosa.
- Escalfar l'oli on fregirem el bacallà.
- Mentrestant, enfarinem suaument el bacallà i el passem per la tempura.
- El fregim amb l'oli ben calent.
- Retirar-los quan suren i agafen el punt de cocció desitjat.
- Posar-los sobre paper de cuina i, un cop absorbit l'oli sobrant, disposar-los al plat per servir.
Notes
Es tracta d'un aperitiu o part d'un pica-pica que pot convertir-se en un magnífic plat si l'acompanyem, per exemple, d'un timbal de samfaina.
Comparteix aquesta recepta: