Escudella de blat de moro escairat

El blat de moro escairat és molt valorat a l'Alt Berguedà, la recepta me l'ha explicat l'Àngela, una bona amiga de Vallcebre i és diferent de les habituals

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

El dia abans:

Posar en remull el blat de moro per estovar-lo. Cal esbandir-lo diverses vegades per assegurar-nos que queda ben net.
En un altre recipient posem tota la carn de porc per dessalar-la i estovar-la incloent el tros de pernil salat.
Esbandir la carn, tallar el morro per la meitat al llarg del mateix.
Assegurar-se d’esbandir i netejar bé el morro i l’orella.

El dia de la cocció:

Amb el foc baix, posar a coure la carn i el blat de moro dins una olla cobrint-los amb aigua, si pot ser mineral sense gas millor. Ha de fer xup-xup durant unes 5 hores, cal anar-ho vigilant i afegir més aigua si cal. Abans de treure-ho del foc afegir-hi les patates, la col i la pilota de carn trinxada. No hi posem sal doncs la carn ja és salada.
Coure-ho a foc baix durant una hora més. L’escudella agafarà un color blanc.
Ja es podrà servir calenta, però si es deixa reposar una nit l’endemà és encara més bona.

6h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se