Escudella de blat de moro escairat
El blat de moro escairat és molt valorat a l'Alt Berguedà, la recepta me l'ha explicat l'Àngela, una bona amiga de Vallcebre i és diferent de les habituals
Categoria:
Tipus de plat: Sopa
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1. 500g de blat de moro escairat (és un blat de moro característic de Berguedà al qui se l’ha tret la pellofa i deixat assecar).
- 2. Un tros de pernil salat d’uns 100g.
- 3. Un morro de porc salat.
- 4. 200g d’orella de porc salada.
- 5. 200g de costella de porc salada.
- 6. Una cua de porc salada.
- 7. 4 patates tallades a daus.
- 8. 1 col mitjana tallada en brunoise.
- 9. 300g de carn trinxada per fer pilota pel caldo.
Elaboració
El dia abans:
Posar en remull el blat de moro per estovar-lo. Cal esbandir-lo diverses vegades per assegurar-nos que queda ben net.
En un altre recipient posem tota la carn de porc per dessalar-la i estovar-la incloent el tros de pernil salat.
Esbandir la carn, tallar el morro per la meitat al llarg del mateix.
Assegurar-se d’esbandir i netejar bé el morro i l’orella.
El dia de la cocció:
Amb el foc baix, posar a coure la carn i el blat de moro dins una olla cobrint-los amb aigua, si pot ser mineral sense gas millor. Ha de fer xup-xup durant unes 5 hores, cal anar-ho vigilant i afegir més aigua si cal. Abans de treure-ho del foc afegir-hi les patates, la col i la pilota de carn trinxada. No hi posem sal doncs la carn ja és salada.
Coure-ho a foc baix durant una hora més. L’escudella agafarà un color blanc.
Ja es podrà servir calenta, però si es deixa reposar una nit l’endemà és encara més bona.
Comparteix aquesta recepta: