Tortell de carabassa amb trufa

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Dificultat: Alta

Ingredients

Pel farcit de trufa:

8 racions

Utensilis

Un motlle de tortell amb forat al mig.

Elaboració

Primer deixarem fet el farcit de trufa, per després farcir el tortell un cop cuit.

Per fer la trufa:

Es posa a bullir en un pot la nata amb el sucre, afegeix la xocolata a trossets i remena fins que estigui fosa.
Deixar a la nevera 3-4 hores.

Per fer el tortell:

Desfés el llevat amb la llet tèbia. Tamisa la farina amb 4g de sal en un vol, fes un volcà i afegeix al mig 3 ous i la llet amb el llevat.
Afegeix també la mantega fosa, el sucre, el puré de carabassa, el suc i la raspa. Remena fins que es lliguin tots els ingredients i obtindrem una massa.
Tapa amb un drap la massa 1h, fins que es dobli el seu volum.
Un cop passat aquest temps, recupera-la i amassa-la lleugerament per tal de desgasificar-la.
Fes boles grans per anar al motlle.
Pose-les en un motlle amb un forat al mig (previament greixat perquè no s'hi enganxin) i deixar que pugi 1h.
Pinta amb l'ou batut sobrant i decora amb l’ametlla i la taronja confitada.
Forneja 30min a 180º.
Retira i deixa que es refredi del tot.
Recupera la trufa, munta-la i posa-la en una manega pastissera. Talla el tortell per la meitat i farceix-lo.

1h 20min

Notes

Si tens llevat sec de forn, canvia la fresca per un sobre (uns 5g). Dilueix-lo també amb la llet ja que així sempre s’integrarà millor a la massa.
El temps de repòs es indicatiu, depèn de la temperatura ambient: si fa fred, tardarà més.
Convé engreixar amb mantega el motlle i el forat del mig, per què la massa no s’enganxi. I sempre forneja la rebosteria amb el forn preescalfat.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se