Tortell de carabassa amb trufa
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dificultat: Alta
Ingredients
- 650g de farina
- 200g de puré de carabassa
- 50g de mantega
- 100g de sucre
- 60g de llet
- 13g de llevat fresc de forn
- 20g de suc de taronja
- Raspa de llimona i taronja
- 4 ous
- Taronja confitada
- Granets d’ametlla
- Sal
Pel farcit de trufa:
- 500ml de nata per muntar
- 200g de xocolata per fondre
- 60g de sucre
Utensilis
Un motlle de tortell amb forat al mig.
Elaboració
Primer deixarem fet el farcit de trufa, per després farcir el tortell un cop cuit.
Per fer la trufa:
Es posa a bullir en un pot la nata amb el sucre, afegeix la xocolata a trossets i remena fins que estigui fosa.
Deixar a la nevera 3-4 hores.
Per fer el tortell:
Desfés el llevat amb la llet tèbia. Tamisa la farina amb 4g de sal en un vol, fes un volcà i afegeix al mig 3 ous i la llet amb el llevat.
Afegeix també la mantega fosa, el sucre, el puré de carabassa, el suc i la raspa. Remena fins que es lliguin tots els ingredients i obtindrem una massa.
Tapa amb un drap la massa 1h, fins que es dobli el seu volum.
Un cop passat aquest temps, recupera-la i amassa-la lleugerament per tal de desgasificar-la.
Fes boles grans per anar al motlle.
Pose-les en un motlle amb un forat al mig (previament greixat perquè no s'hi enganxin) i deixar que pugi 1h.
Pinta amb l'ou batut sobrant i decora amb l’ametlla i la taronja confitada.
Forneja 30min a 180º.
Retira i deixa que es refredi del tot.
Recupera la trufa, munta-la i posa-la en una manega pastissera. Talla el tortell per la meitat i farceix-lo.
Notes
Si tens llevat sec de forn, canvia la fresca per un sobre (uns 5g). Dilueix-lo també amb la llet ja que així sempre s’integrarà millor a la massa.
El temps de repòs es indicatiu, depèn de la temperatura ambient: si fa fred, tardarà més.
Convé engreixar amb mantega el motlle i el forat del mig, per què la massa no s’enganxi. I sempre forneja la rebosteria amb el forn preescalfat.
Comparteix aquesta recepta: