Conill estofat amb moixernons
Ingredients
- 8 espatlles de conill
- 50 g de moixernons secs (o frescos si estan de temporada)
- 2 cebes mitjanes
- 2 pastanagues
- 2 grans d'all
- 200 ml de vi blanc sec
- 300 ml de brou de pollastre o verdura
- 1 tomàquet madur (o 2 cullerades de tomàquet triturat)
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de farigola
- 1 branqueta de romaní (opcional)
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre
- Farina (per enfarinar lleugerament les espatlles)
Elaboració
Preparació prèvia:
Si fas servir moixernons secs, posa'ls en remull amb aigua tèbia durant 30-45 minuts fins que s'hidratin. Després, escorre'ls i reserva l'aigua de remull colada.
Coem el conill:
Renta i asseca les espatlles de conill. Salpebra-les i enfarina-les lleugerament.
Escalfa una cassola gran amb un raig generós d'oli d'oliva.
Daura les espatlles per totes les bandes fins que estiguin ben rosses. Retira-les i reserva-les.
A la mateixa cassola, afegeix una mica més d'oli si cal.
Sofregeix la ceba i la pastanaga picades a foc mitjà fins que estiguin ben toves i daurades (uns 10-12 minuts).
Incorpora els alls picats i el tomàquet ratllat (o triturat). Cuina uns 5 minuts més fins que el tomàquet estigui concentrat.
Torna a posar les espatlles a la cassola.
Afegeix el vi blanc i deixa que redueixi uns minuts per evaporar l'alcohol.
Incorpora el brou de pollastre (o l’aigua dels moixernons colada si vols potenciar el gust) fins a cobrir parcialment les espatlles.
Afegeix la fulla de llorer, la farigola i el romaní.
Tapa la cassola i cuina a foc baix durant uns 45 minuts, remenant de tant en tant.
Quan faltin uns 15 minuts, incorpora els moixernons. Si el líquid s'evapora massa, afegeix una mica més de brou o aigua.
Quan la carn estigui tendra i la salsa reduïda, rectifica de sal i pebre.
Serveix ben calent, acompanyat de patates al forn, arròs blanc o una mica de pa per sucar la salsa.
Notes
Si vols donar un toc més especial, pots afegir una mica de xocolata negra ratllada (70% cacau) o una cullerada de mel al final de la cocció per intensificar els sabors.
Comparteix aquesta recepta: