Peix al forn cuit amb fumet
Categoria:
Recepta per forn
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 raps de un mig quilo més o menys
- 1 lluç de palangre de uns 1 quilo més o menys
- 4 patates
- 4 pastanagues
- 2 tomàquets
- 2 cebes grosses
- 1 pols de sal
- 1 pols de pebre negre molt
Per fer el fume't:
- Els caps del rap i el lluç
- 1 ceba
- 1 branca de api
Elaboració
Comencem netejant el peix de cap i tripa i en reservem els caps
En el cas de el rap, pensem sempre a guardar el fetge i les galtes,i si ens ho fan a la peixateria, ho demanem que ens ho donin, el dia que fem un suquets ens servirà
Rentem el peix i l reservem en en una escorredora
Posem una olla al foc amb els ingredients per fer el fume't que vagi fent
Mentrestant preparem una plata de forn i posem la patata a rodelles,la pastanaga també a rodelles,la ceba també a rodelles i el tomàquet a trossos
Passat una mitja hora de bullir el fume't el colem amb un xino i el fem servir per mullar les verdures de la plata, sempre guardant una mica per si durant la cocció en necessitem
Un cop hagi cuit la verdura uns deu minuts afegim el peix a la plata i amb el mateix suc de la plata mullem el peix
Salpebrem una mica tot i fem coure uns deu minuts més
Durant la cocció anem vigilant si li fa falta afegir una mica de suc , tenim el fume't que hem reservat
Un cop cuit, retirem del forn i bon profit!
Comparteix aquesta recepta: