Fideus "petits"

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

En un atuell un xic fondo, cobrim la base amb oli, i, amb el foc baixet, sofregim la ceba ratllada (jo la passo per la picadora)
Sense deixar-la enrossir massa, afegir-hi l'estafanoria també passada per la picadora.
Passats un parell de minuts, tirar-hi la butifarra blanca picada també. Remenar continuament, ja que la butifarra té tendència a enganxar-se
Dos minuts més, i hi afegim la butifarra negra, com la resta d'ingredients, picada ben fina.
Si veiem que se'ns enganxa, tirar-hi un raig d'aigua.
Ho deixem coure tot junt, remenant-ho sovint uns altres dos minuts, passats els quals hi posem els fideus, que, per variar, deixarem dos minuts coent amb la resta d'ingredients.
Llavors s'ha de cobrir d'aigua, (pujar el foc fins que arrenqui el bull, llavors tornar-lo a baixar) i sense deixar de remenar sovint, deixar passar el temps que recomani el fabricant. A casa ens agraden suaus, per lo que els deixem bullir de 8 a 9 minuts, però si us agrada més la pasta "al dente" amb uns 7 minuts n'hi ha prou.
Passat aquest temps, rectificar de sal.
Vigilar constantment que no s'enganxin, per si s'haguès d'afegir més aigua.

15min

Notes

A casa els hem fet sempre amb aquest tipus de fideus, però suposo que pot servir qualsevol tipus de pasta "petita", com macarrons, llacets, colzes, etc.
Precisament per això es diuen "fideus petits". El nom els hi va posar la meva neta, que n'és una fan. Suposo que per diferenciar-los de la pasta llarga com spagetti, tallarines, quan volia menjar-ne, ens demanava "fideus petits"


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se