Botons de galeta
Categoria:
Recepta per forn
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 culleradetes de cafè soluble
- 1 1/2 culleradetes d'aigua calenta
- 225 gr de mantega en pomada
- 140 gr de sucre
- 1 clara d'ou lleugerament batuda
- 300 gr farina
- 1 culleradeta aroma de vaïnilla
- 3 cullerades de cacau en pos
- Sal
Elaboració
Desfem el café soluble en l'aigua calenta i removem bé fins que ens quedi una pasta. Barregem amb una cullera de fusta la mantega i el sucre que haurem posat prèviament en un bol, afegim la clara batuda i seguim batent. Dividim la massa obtinguda en dues parts. Agafem una de les parts i hi afegim 150 gr de farina tamissada i una mica de sal i ho barregem fins que no quedin grumolls, procurem fer una bola amb la massa obtinguda, i l'emboliquem amb paper film i ho posem a la nevera de 30 a 60 minuts. A l'altra part de la massa hi afegim l'aroma de vaïnilla, la resta de la farina tamissada, el cacau i una mica de sal i procedim de la mateixa manera que amb l'altra, barregem, fem una bola, l'envoliquem amb paper film i la posem a la nevera.
Un cop passat aquest temps estirarem una de les dues masses i amb un talla pastes fem formes arrodonides i les anem col.locant en una safata pel forn, amb l'altra massa fem el mateix però amb un tallafastes més petit o sino fent boletes amb les mans i aplanant-les i posant-les al centre de les primeres galetes. Jo per acabar-les he agafat un escuradents i he anat fent foradets al centre de les galetes intentant simular uns botons. Posem les galetes al forn prèviament escalfat uns 10 minuts a 190º.
Comparteix aquesta recepta: