Cigrons casolans
Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 400 grams de cigrons.
- Un ou dur.
- Una ceba mitjaneta.
- Un raget de vi ranci.
- Per la picada: un grapadet d'avellanes, ametlles i nous.
- Una fulleta de llorer, oli d'oliva verge, aigua i sal.
Utensilis
Una morter o picadora.
Elaboració
Posarem els cigros a bullir que haurem tingut prèviament en aigua, amb la fulleta de llorer.
Quan siguin tous, els colarem i reservarem.
En una cassola posarem l'oli i farem el sofregit de ceba que haurem ratllat abans.
Quan sigui una mica rosseta, ho salarem, i posarem el vi ranci. Passats uns minuts, hi afegirem l'all, avellanes, ametlles torrades i nous que haurem picat al morter o en una picadora. Ho deixarem uns cinc minuts, i afegirem tot seguit els cigrons bullits, barrejant-ho tot bé. Ho deixarem uns minuts més.
Finalment, hi possarem l'ou dur a trossets, i ho remenarem novament.
Notes
Ho servirem a taula amb la mateixa cassola que els hem fet, posant unes fulletes de julivert al bell mig de la cassola.
Comparteix aquesta recepta: