Rodó de vedella amb llenega blanca
Ingredients
- Un rodó de vedella de 1200 grs. aprox.
- 2 cebes de figueres
- 2 pastanagues
- Tomàquets
- Uns 8 grans d'all
- 10 ametlles salades
- Julivet
- Llenega blanca
- Oli oliva verge
- Una copeta de Cognac
Elaboració
En una caçola tipus rustidera, es posa el tall rodó de vedella salpebrat, amb un tollet d'oli. A foc fort es va rostint per tots els costats. Quan ja estigui prou rosset, s'afluixa el foc, i es tira la ceba tallada a la juliana, la pastanaga a rodanxes i el tomàquet a daus. S'arruixa el tall amb la copa de cognac i es posen els grans d'all.
Deixarem el tall al mínim i l'anirem giran de tant en tant durant 2, 5 hores.
Ell treu la seva pròpia aigua i ell mateix s'ho beu. Si cal, afegir una miqueta d`aigua.
El treurem de la caçola i el deixarem refredar. El sofregit que ha quedat a la caçola,
ho pasarem pel colador xinès i ho reservarem.
En una paella posarem les llenegues netes amb oli, all i julivert i les anirem remenant fins que estigui prou fetes, les reservarem.
Tallarem el tall una vegada estigui fred i el posarem a la mateixa caçola de rostir, li tirarem les llenegues i el sofregit pel damunt i a part farem una picada amb les ametlles salades, un granet d'all i julivert. Li posarem una mica del suquet per
remenar-ho bé i ho tirarem pel damunt de la vedella.
Ho deixarem a foc mitjà perquè faci el xup-xup, i anirem remenant la caçola perquè no s'enganxi.
Notes
Aquest tall rodó, el podeu preparar el dia abans, i al dia seguent tallar-lo i preparar tota la resta de igual manera.
Es pot acompanyar amb un bon vi "ull de llebre".
Comparteix aquesta recepta: