Rodó de vedella amb llenega blanca

Categoria:
Estació:

Ingredients

4 racions

Elaboració

En una caçola tipus rustidera, es posa el tall rodó de vedella salpebrat, amb un tollet d'oli. A foc fort es va rostint per tots els costats. Quan ja estigui prou rosset, s'afluixa el foc, i es tira la ceba tallada a la juliana, la pastanaga a rodanxes i el tomàquet a daus. S'arruixa el tall amb la copa de cognac i es posen els grans d'all.
Deixarem el tall al mínim i l'anirem giran de tant en tant durant 2, 5 hores.
Ell treu la seva pròpia aigua i ell mateix s'ho beu. Si cal, afegir una miqueta d`aigua.
El treurem de la caçola i el deixarem refredar. El sofregit que ha quedat a la caçola,
ho pasarem pel colador xinès i ho reservarem.
En una paella posarem les llenegues netes amb oli, all i julivert i les anirem remenant fins que estigui prou fetes, les reservarem.
Tallarem el tall una vegada estigui fred i el posarem a la mateixa caçola de rostir, li tirarem les llenegues i el sofregit pel damunt i a part farem una picada amb les ametlles salades, un granet d'all i julivert. Li posarem una mica del suquet per
remenar-ho bé i ho tirarem pel damunt de la vedella.
Ho deixarem a foc mitjà perquè faci el xup-xup, i anirem remenant la caçola perquè no s'enganxi.

Notes

Aquest tall rodó, el podeu preparar el dia abans, i al dia seguent tallar-lo i preparar tota la resta de igual manera.
Es pot acompanyar amb un bon vi "ull de llebre".


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se