Confitura de tomaca de l'àvia Malena
Categoria:
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- Dos quilos de tomaques carnoses i dolces.
- Sucre.
- Una llimona.
Utensilis
Pots hermètics. Un bol de vidre.
Elaboració
Escaldarem les tomaques, per tal de pelar-les amb més facilitat.
Una vegada pelades, els hi treurem el suc i les llavors (opcional).
Les pesarem i afegirem la mateixa quantitat de sucre.
Les trinxarem. Encara que no quedin fines, també es bo de trobar trossets una vegada feta.
Hi posarem la raspadura d'una llimona, i el suc.
Ho posarem tot al foc, i ho deixarem que es vagi fent a foc lent, durant uns 35/40 minuts.
Tindrem els pots hermètics a punt, i la posarem dins una vegada freda, procurant que no hi quedi aire.
Es conserva molt bé durant temps, si els pots estan ben tancats.
Notes
Les tomaques de l'estiu, són les millors per a fer aquesta confitura.
Queda deliciosa, i és una recepta molt antiga.
Comparteix aquesta recepta: