Sípia estofada amb patates i pèsols

Categoria:

Ingredients

4 racions

Utensilis

Cassola de terrissa
Ganivet
Cullera de fusta

Elaboració

En una cassola de terrissa, s´hi posa un raig d'oli, just que cobreixi la base. Quan està calent s'hi posa a coure la ceba ben picada. Es deixa coure a poc a poc.
Les sípies, un copo netes, es tallen a trossos (poden se congelades), si son fresques, es guarda la bossa de salsa que porten.
Quan la ceba ja vol començar a daurar-se, s'hi posa la sípia i la bossa, es deixa coure poc a poc uns 10 minuts.
Es tira el vi blanc i es deixa que cogui a foc viu uns 10 minuts ( la sípia treu suc), tos seguit s'hi afegeixen l'all i julivert picats, es remena bé perquè es barregi i s'hi posa el tomàquet ratllat. Ha de coure uns 10 minuts. S'ha de vigilar que no s'agafi.
Les patates es pelen i es tallen a daus grossos. Si són patates que es desfan fàcilment es poden fregir una mica amb l'oli molt calent, perquè no es desfacin.
Quan han passat els minuts de cocció del tomàquet, s'afegeixen les patates i els pèsols, es remena i s'hi posa aigua calenta procurant que ho cobreixi, s'assaona amb sal i una mica de pebre. Es deixa coure tot plegat de 15 a 20 minuts, procurant remenar-ho de tant amb tant amb molta suavitat.
Si els pèsols són congelats, s'hi posen 5 minuts abans d'acabar la cocció.
S'ha de coure tapat. Es pot servir a la mateixa cassola.

45min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se