Fricandó de vedella amb bolets
Ingredients
- 1,2 kg de llata de vedella
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 2 tomàquets madurs
- 200 g de bolets variats
- 1 got de manzanilla o fino
- 1 l brou de carn
- Sal i pebre negre
- Farina
- Oli d'oliva
- Per la picada
- 2 grans d'all
- 10 gr ametlles torrades
- 10 gr avellanes torrades
- 1 llesca pà séc
- Julivert picat
Elaboració
Agafarem la vedella i en faren talls prims, la salarem i enfarinarem i la fregirem en una cassola amb abundant oli calent. Quan sigui ben rossa, la treure'm i reservarem.
Retirarem l'excés d'oli i sofregirem, la ceba, la pastanaga i el porro que haurem picat ben petit. Un cop siguin daurats, afegim el tomàquet que prèviament haurem netejat i triturat, i el vi. Ho deixarem coure uns 10 minuts.
Un cop passat aquest temps, afegirem la vedella, i el brou i ho deixarem reduint a foc suau uns 45 minuts. Deixarem llesta també la picada que haurem preparat picant tots els ingredients en un morter. Un cop hagin passat els 45 minuts, afegirem la picada a la carn i els bolets, rectificarem de sal i pebre i el deixarem uns 10 minuts més. Deixarem reposar una mica el fricandó i ja el podrem servir, en aquest cas jo l'he acompanyat d'unes crestes de truita de patates
Comparteix aquesta recepta: