Mandonguilles amb calamars
Ingredients
- 300 gr. de carn picada de porc
- 300 gr. de carn picada de vedella
- 300 gr. de calamars nets i trossejats
- 1 ou
- 1 ceba
- 4 cullerades de tomàquet fregit
- 2 dents d'all
- 250 gr. de pèsols
- 1 llesca de pa sec
- 1 cullerada d'ametlles torrades
- 1 "biscote"
- 1 tassa de farina
- 1 tasseta de llet
- 1 got de vi blanc
- Oli d'oliva
- Un pessic de canyella en pols
- 3 branquetes de julivert
- Brou
- Sal
- Pebre
Elaboració
Posar en un bol gran els dos tipus de carn picada, l'ou, el pa sec remullat en la llet, la canyella, un pessic de sal i de pebre, 1 dent d'all picada i la meitat del julivert també picat. Barrejar molt bé, deixar reposar uns minuts i donar forma a les mandonguilles amb les mans.
Enfarinar les mandonguilles i fregir en una paella amb oli ben calent. Escórrer sobre paper de cuina i reservar.
Pelar i picar la ceba i sofregir, a foc lent, en una cassola amb un parell de cullerades d'oli.
Afegir el tomàquet fregit i ofegar uns minuts. Afegir els calamars, coure un parell de minuts i regar amb el vi blanc. Deixar reduir.
Afegir les mandonguilles a la cassola, remenar suaument per no trencar-les i cobrir-ho tot amb brou. Coure lentament uns 30 minuts.
Mentre, preparar una picada amb 1 dent d'all, les ametlles, la meitat del julivert i el "biscote". Afegir la picada a la cassola juntament amb els pèsols 10 minuts abans de retirar del foc.
Comparteix aquesta recepta: