Cassola de pagès amb cargols de Lleida
Categoria:
Ingredients
- 1/4L d'oli
- 3 cebes tallades per a fregir
- 1/4Kg cansalada preferent de pernil
- 1Kg de costella de porc trosejat
- 1Kg de llangonissa de porc
- 1Kg i mig de cargols nets (passats per aigua)
- Sal (raconable), 2 guindillas i un chorro gran de conyac.(1/4L aproximat)
- 2Kg de patatas trosellades
- 1L aproximat d'aigua
- 1Kg i mig d'espinacs
- 4 ous triturats
Utensilis
- 1 paella o cassola lo més gran posible.
- 1 cullera gran de fusta.
Elaboració
Posem la cassola al foc amb 1/4L d'oli , 3 cebes trosejades, 1/4Kg cansalada , 1Kg de costelles i 1Kg de llangonissa, tot això deixar-ho fregir fins que estigui rossat.
Afeguir la sal reglamentaria i una guindilla , 1Kg i mig de cargols i 1/4L de conyac.
A continuació se li afageixien les patates, 1L d'aigua calenta i els espinacs a damunt.
Quan les patates i els espinacs estiguin cuites se li afegueixen els 4 ous triturats i es remena tota la cassola.
Fins que estigui tot compacte ( caragols,carn i ou). I ya es pot servir a taula!
Notes
Abans de servir comprovar la sal.
Es un plat unic suficient per a 10 persones.
Esta compost de grasses vegetals, porc, carn, patates...
La guindilla pot ser de 1 o 2, depen del gust de la persona.
Aquesta cassola és molt digestible pels seus components.
Aquesta recepta és centenaria i procedeix de productes del camp del Pla d'Urgell ( LLEIDA )
Comparteix aquesta recepta: