Calçots arrebosats

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Primer escalivarem els calçots, dos alls i la tomaca, o podem fer a la brasa o al forn.
Embolicarem els calçots en paper de diari i els reservarem.
Escaldarem el pebrot de romesco fins que estigui ben tovet, li traurem les llavors i el mànec,el posarem al got del batedor, també i posarem las ametlles torrades i pelades, las avellanes, els dos alls escalivats i el all cru, la tomaca pelada i el julivert i la sal, ho triturarem tot, i anirem afegien oli fins aconseguir que estigui la salsa ben fina. Afegirem una mica de vinagre, al gust, i rectificarem si cal de sal.
Pelarem els calçots. En un plat fondo posarem dos o tres cullerades de farina i la desfarem amb aigua ben freda, no te que quedar ni molt espessa ni mol clareta, si convé se afegeix mes farina o aigua.
Mentrestant haurem posat una paella al foc amb forca oli fins que estigui ben calent.
Sucarem els calçots amb la preparació de la farina i els fregirem fins que estiguin rossos.
Els posarem damunt de un paper de cuina perquè deixin anar el accés de oli.
Els menjarem acabats de fer perquè no se estovi el arrebossat, acompanyats de la salsa se romesco.

30min

Notes

Aquesta salsa de romesco també va be per els calçots escalivats sense arrebossar. Aguanta tapada amb paper film a la nevera bastants dies.
La barreja de farina i aigua també serveix per tot tipus de arrebossat.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se