Ganache de xocolata
Categoria:
Tipus de plat: Fondue
Típica de:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 parts de xocolata de postres
- 1 part de nata
Elaboració
Sempre farem servir aquestes mesures com a punt de partida, ja que així obtindrem una pasta molt cremosa i que no se solidificarà quan es refredi (però que conservarà la forma que li donem), si la vols més clara, hi afegiu més nata... si la vols més espessa, doncs més xocolata!
Amb 200 grams de xocolata i 100 grams de nata surten... 300 grams de ganache, suficient per fer una capa de pastís o per unes 30-40 trufes petites.
Primer de tot posem la nata en un cassó i la fem bullir.
Quan hagi arrencat el bull, parem el foc i hi afegim la xocolata... si la afegiu esmicolada, anireu més ràpid. Si us fa mandra esmicolar-la, haureu de barrejar més estona.
Anem remenant, amb el foc aturat, i la xocolata s'anirà fonent.
Aquí gairebé ja ho tenim tot desfet.
Quan ho tinguem ben barrejat i sense cap tros de xocolata per desfer, podem dir que gairebé ja està, ja li tenim el peu al coll. Ho reservem una estona a la nevera perquè agafi consistència. Aquesta estona varia segons la temperatura de la mescla, però amb mitja hora o una hora n'hi haurà prou.
Ara ho traiem de la nevera, agafem el batedor i ho batem com si muntéssim nata. Us recomano que feu servir l'elèctric si el teniu, perquè la mescla és força espessa i cal batre una bona estona...
Quan tinguem la consistència desitjada, ja ho tenim fet! Ara ho podem fer servir per farcir un pastís, fer-ne unes trufes o menjar-nos-el a cullerades, etc.
Notes
El dia que un xocoaddicte et demani un pastís per fer-se passar la síndrome d'abstinència, no ho dubtis pas, omple'l amb ganache de xocolata (o fes-li unes textures de xocolata com aquestes). Les passes per fer aquest farcit són molt fàcils i quedaras com una professional. Per cert, amb el resultat final també podem fer-ne boletes, arrebossar-les amb cacau o amb cagarrets de xocolata i tindreu unes trufes de primera!
Comparteix aquesta recepta: