Peus de porc amb cigrons i escamarlans
Ingredients
- 4 peus oberts per la meitat
- 1/2 kg. de cigronets cuits
- 12 escamarlans
- 2 cebes
- 2 pastanagues
- 2 fulles de llorer
- 1 cabeça d'alls
- 3 tomàquets
- 1 ramet de farigola
- 1/2 l. de vi blanc dolç
- Pebre negre
- Pebre vermell dolç
Elaboració
Poseu els peus a bullir en una olla amb aigua, la ceba, la pastanaga, el llorer, els alls, la farigola i els tomàquets, tot tallat a daus; hi incorporeu el vi blanc i una culleradeta de pebre vermell.
Quan els peus siguin cuits, els posareu en una cassola, i posareu els cigrons. A part deixareu que redueixi el brou de coure els peus i l'espessireu amb una mica de farina deixatada amb oli cru per no fer grumolls. Aquesta salsa la passarem pel colador xinès, repartirem per damunt dels peus.
En una paella, saltarem els escalamrlans, salpebrats, els flamejarem amb brandi i els disposarem a la cassola, coberts de la salsa, i deixarem tot plegat faci xup-xup uns 10 minuts. S'ha de servir ben calent.
Comparteix aquesta recepta: