Culleretes de peixos i mariscos
Categoria:
Tipus de plat: Aperitiu
Típica de:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Diferents peixos i mariscos
Elaboració
Culleretes de Tàrtar de Bacallà:
Bacallà esqueixat ben premsat i oliat ben picat en ganivet amb un bon tall. Empebrar amb pebre blanc. 1 mini cogombret o bé un tall fi, poseu-lo a la cullereta; desprès hi feu una bola del tàrtar i finalment un ramet d’Alfàbrega, que hi dona molt de gust, no obstant si no us hi agrada podeu substituir per julivert.
Culleretes de Tàrtar de Salmó fumat:
Salmó fumat molt picat en un bon ganivet. ¼ part de Ceba crua picada molt petita. 3 Tàperes senceres per cullera, que es posen al baix de la cullereta, damunt una bola de la pasta de salmó. Ratlleu rovell d’ou dur i desprès de pintar en oli la bola ben afinada i provistos d’una cullera de cafè aneu-hi fent caure l’ou ratllat –que van molt bé els coladors xinesos– i l’oli ens ajuda a enganxar l’ou. Per acabar-la es pot posar un tall d’oliva negra.
Cullereta de Cranc Rus o Atlàntic:
Cogombre encurtit molt picat. Tres tàperes per cullera. Es treu el cranc o l’atlàntic de l’envàs i s’escorre de l’aigua. Es posen trossos de carn damunt les taperes tal i com surt de la conserva i es tiren trossets molt petits de cogombret pel damunt.
Salmó fumat a la Crema de Formatge:
Es talla uns triangles de planxa de salmó fumat i s’hi posa un ½ formatget de crema en tall de dalt – baix. si hi posa ben picat una mica d’ou dur i ceba crua. S’embolica amb el salmó i es pot decorar amb una fulla de julivert untada lleugerament amb mantega amb el pols mateix.
Notes.- Les culleretes podeu fer servir les del servei de casa o bé, al mercat o súper en trobareu d’un sol us. Vegeu que avui em explicat culleretes de peix i mariscs, però s’haureu donat conte que la creació es inacabable. Inclòs per aprofitar viandes que sobren de nevera, etc.
Comparteix aquesta recepta: