Cigrons estofats amb orella de porc
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues orelles de porc
- Un quilo de cigrons cuits
- Cinc grans d'all pelats
- Una ceba picolada
- Tres fulles de llorer
- Pa fregit
- Ametlles torrades
- Julivert
- Tomàquet fregit
- Ví blanc
- Conyac
- Pebre negre en gra
- Una ceba tallada per la meitat
- Una branca d'àpi
- Sal
- Oli d'oliva
- Aigua
Utensilis
Una olla mitjana
Una cassola fonda
Elaboració
Primerament, netegem les orelles en el foc, per si tenen pels.
Després, posem les orelles en una olla amb aigua : sal, l'api, la ceba tallada en dues parts, dues fulles de llorer,dos grans d'all pelats, i un grapat de grans de pebre negre.
Quan les orelles ja són cuites, les traiem i escorrem el brou de la cocció i el reservem.
A part, en una cassola fonda, fregim: la ceba picolada, una fulla de llorer i un gra d'all pelat. Quan és mig fregit, afegim tomàquet fregit de pot i hi afegim un raig de ví, i un raig de conyac. Afegim una mica del brou de la cocció de les orelles i deixem que cogui a foc baix.
A part, agafem les orelles, i les tallem a trocets menuts, les afegim a la cassola, juntament amb els cigrons i una mica de suc de courels ( si pot ser).
Mentrestant, agafem: un gra d'all pelat, julivert, pa fregit i ametlles torrades, i amb una mica de brou, fem una picada, i l'afegim a la cassola. Deixem que cogui tot plegat uns deu minuts més, i ja és llest per servir. Nota- no ha de quedar ni massa espés, ni massa clar, doncs es tracta d'un potatge.
Comparteix aquesta recepta: