Xato
Categoria:
Tipus de plat: Amanida
Ingredients
- 1 escarola
- 100 g de tonyina salada i seca
- L00 g de tonyina en oli
- 100 g de bacallà
- 4 anxoves salades i
- 15o g de olives trencades
- Alls,
- Pebre dolç
- Pebrots vermells secs
- Maionesa
- Ametlles torrades
- Oli i vinagre.
Elaboració
Es remulla el bacallà, la tonyina salada i les anxoves. Passades dues o tres hores s'escorre i es desfà.
Es renta l'escarola i es pica damunt d'una plata, afegint-hi després els altres components.
Es cobreix el Xató amb una salsa que es fa així:
En un morter s'aixafen els grans d'all, 4 tomàquets madurs pelats i a trossos, 4 ametlles torrades, 2 anxoves, la carn dels pebrots secs vermells, 30 g. de pebre dolç, una cullerada de maionesa, 6 cullerades soperes plenes d'oli, 3 cullerades soperes plenes de vinagre i 4 cullerades soperes d'aigua. Tot ben unit es tira a l'amanida.
Aquesta salsa es pot fer amb batedora elèctrica.
Comparteix aquesta recepta: