Xató

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Primer us recomano que feu la salsa romesco, sempre que us decidiu per comprar-la feta, que n'hi ha de molt bones.
Un cop tenim el bacallà ben net i esqueixat, el reservarem en un plat amb oli d'oli i vinagre de mòdena i ens disposarem a montar el plat.
Abans de res a mi m'agrada posar una capa de salsa al plat.
A sobre, hi posarem l'escarola ben rentada i seca.
A continuació li afegirem la ceba, el bacallà, les olives, les anxoves i la ventresca. Tot col.locat amb una mica de gràcia, no sigueu bandarres....!!
Un bon raig d'oli d'oliva per sobre i ara escamparem unes cullerades de salsa romesco per sobre.
I ja ho tindrem.
Molt saludable...i molt bona amanida....i fem país, tú, que no està malament.
Per la salsa romesco
Unes hores abans posarem en remull (aigua calenta) les nyores i el bitxo. Així , més tard podrem separar millor la carn de la pell. Nomès ens interesa la carn.
En el forn, es posen a escalivar el tomàquet, la ceba pelada i tres alls sense pelar. Uns 20 minuts.
Mentre, en una ma de morter o en un pot pel turmix, posarem els fruits secs, sal, bitxo, 2 nyores o 2 cullerades concentrat de nyora. Triturar-ho una mica.
Quan tenim el tomàquet, la ceba i els alls, pelem el tomàquet i el posem dins també. Mitja ceba escalivada i els tres alls pelats.
Passar el turmix i desfer-ho tot bé.
Anar tirar miquetes d'oli (en plan all-i-oli) i anar barrejant fins arribar a la quantitat desitjada de salsa.
La idea, una miqueta, és montar la salsa, per això tractarem de lligar l'oli.
Tirar un raig de vinagre i barrejar.
Finalment, desfer la llesca de pa torrat a dins i barrejar.

1h


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se