Filet de vedella amb múrgoles
Ingredients
- 6 filets de vedella gruixudets
- 40-50grs. de múrgoles seques ( si en trobes de fresques millor, pero afegir mes quantitat)
- 4 xalotes o ceba figueres tallada ben petita
- 1 pot de crema de llet "Ideal"( es menys grassa)
- 1 cullerada de concentrat de carn " Bovril" o el que trobis
- 1/2 tasseta de oporto o brandy
- oli d'oliva i una mica de mantega
- sal,
- pebre negre,nou muscada
- Pols de bolet ( opcional)
Elaboració
-pre-escalfar el forn a 180ºc. dalt i baix
-rehidratar les múrgoles en aigua tèbia durant dues hores ( o fins que estiguin rehidratades). Llençar el suc i escórre-les bé.( NO APOFITAR MAI EL SUC DE LES MÚGOLES PER CUINAR)
-En una paella amb la nou de mantega i un raig d'oli d'oliva, marcar be els filets per els quatre costats a fi de segellar la carn ( no es tracta de coure'ls, només marcar-los). sal pebrar i reservar en una plata apta per al forn.
PER LA SALSA
-En la mateixa paella, afegir si cal una mica mes de mantega i oli, i sofregir lentament la ceba fins que comença a agafar color.Afegir les múgules tallades a rodelletes, salar i deixar fer uns minuts.
-Abocar-hi la tasseta d'oporto o brandy i deixar reduïr
-Afegir la crema de llet, el pebre, la nou muscada i el concentrat de carn ( si teniu pols de bolets tambe podeu afegir-ne una mica).Comprovar punt de sal i reservar en calent
-Posar els filets al forn a mitja alçada durant 10/12 minuts, depenent del grau de cocció que els hi heu donat abans a la paella.
- Un cop fets, retirar-los del forn , cobrir amb la salsa calenta , i servir calent
Comparteix aquesta recepta: