Torró de crema cremada
Categoria:
Típica de:
Ingredients
Ingredients pels torrons:
- A/. 500 g. d’ametlla molta
- 4 rovells d’ou
- 150 g. de glucosa
- Vanil•lina
- B/. 450 g. Sucre
- 150 g. Nata de muntar
Ingredients per la Yema per cremar:
- Poseu els ous que voleu fer de yema, amb closca, a la balança i
- Poseu el mateix pes de sucre.
Elaboració
Confecció del torró:
Poseu els components del apartat A/. Dintre del perolet de la batedora i la pala ancorada.
En un cassó al foc hi popeu el B/. O sigui el sucre i la nata. Remeneu-ho be. Quan comenci a bullir, sobre tor, no el remeneu mes. Tindreu al costat del foc un bol amb aigua freda. No es moveu del davant, i de tant en tant suqueu-hi una punteta l’escumadora i porteu-la al bol. Toqueu-ho i quan noteu que podeu fer una boleta amb el xarop, aquest es el punt de barrejar-lo en la batedora, engegueu a marxa curta i aneu incrementant la velocitat fins que noteu que ha refredat una mica. Bolqueu-ho damunt d’un paper gruixut p.e.: barba, sulfuritzat o de forn. Doneu-li forma de dos barres i les deixeu refredar i quallar.
Confecció de la Yema:
Trenqueu els ous i barregeu-los en un cassó amb el sucre, doneu-hi un cop de triturador elèctric i, doneu el foc ben suau i am una espàtula de fusta cura sense deixar de remenar, sobre tot, rascar el fons del cassó per que es mol propens a aferrar-se. Una vegada vegeu que fa alguna bufada, principi d’ebullició, es reu del foc i es bolca en una plàtera per que es refredi. Es pot guardar varies emanes a la nevera ben tapada.
Cremat del torro:
Partiu les dues barres i en la cara menys bonica escampeu sucre i cremeu.
Gireu les barres i poseu damunt una napada de gema, ensucreu abundosament i torneu a cremar.
Ja teniu els torrons de Crema a punt de menjar.
Nota. Recomano que es vigili el sucre i la nata quan son al foc, no es moveu del davant es molt poc temps.
Notes
Es deu de disposar d’una batedora/mescladora amb pala de tipus casolà.
Comparteix aquesta recepta: