Gòndola de llagostins

Categoria:
Típica de: Espanya → Catalunya
Dificultat: Fàcil

Ingredients

4 racions

Elaboració

Preparació:

Poseu a bullir l’aigua i saleu-la. Al arrencar el bull tireu-hi els llagostins, foc viu, estan molt aviat, a vegades abans que l’aigua torni a bullir. Tingueu preparada aigua amb glaçons per que al moment que els considereu cuits els canvieu d’aigua. Una vegada freds peleu-los-hi la part de la cua, deixant-los –hi la cueta i el cap. Talleu-los hi els bigotis. Reserveu en fred.
Feu de la pinya quatre parts iguales procurant que al tallar quedin ben repartides les fulles. Desestimeu els troncs durs del centre amb un ganivet fi. Ja teniu la forma de gòndola . Amb el mateix ganivet, que pot ser petit i de punxa feu una incisió en un costat, com si es volgués separar de la pela i allargar aquest tall fins a l’altra punta, Ara feu daus de la part central deixant que les puntes o finals quedin adherits a la pela. Talleu trossos a la mateixa mida i separeu-los en forma de trenca junts (dreta i esquerra). Ara es quan es pot esquitxar de licor els daus de pinya. Poden ser: Kircs, Rom blanc, Cointreau, Benedictine, etc. (no hi lliga l’anisat.)

Acabat:

Penjar els llagostins de forma que us agradi i, escampar ou filat Podeu posar-hi cebetes de color i en el cas de no disposar-ne hi va bé cireretes confitades; només per trencar la monotonia del color.
Es decora amb salsa rosa.

45min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se