Calçotada Urbanita
Categoria:
Recepta per forn
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Deu calçots amb samarreta, per comensal ( estan a les meves receptes ).
- Salsa per calçots, ( està en les meves receptes, com a el meu romesco )
- Allioli ( podem fer l'allioli, que te na Angels Fernandez Guillen, a les seves receptes )
- Una patata al forn, ( esta en les meves receptes, com a: patata en papillota )
- Una carxofa al forn, per comensal,( les podeu trobar a les meves receptes, com a carxofes a la graella).
- 150 grams de mongetes de Santa Pau, saltades amb picada d'all i julivert
- Un Pam de llonganissa ( botifarra crua )
- Un tall de cansalada de panxeta
- Un botifarró de ceba ( una baldana de ceba )
- Dues costelles de xai
- Sal
- Oli d'oliva
- Crema Catalana ( està en les meves receptes )
- Una taronja pelada, tallada a rodelles
- Sucre
- Moscatell
- Rom cremat ( esta en les meves receptes
- Una neula, per la crema
Utensilis
Barbacoa elèctrica
Elaboració
Primer de tot, servim els calçots amb samarreta, acompanyats de la salsa per calçots.
Seguidament, en una safata gran i ben bonica, posem : en un extrem, un grapat de mongetes saltades, amb el pam de llonganissa. Seguim posant en el centre de la safata : dues costelles, la cansalada, i el botifarró de ceba. Ja per acabar la graellada de carn, posem a l'altre extrem de la safata, una carxofa feta al forn, i mitja patata feta a la papillota.
Tota la graellda de carn, l'acompanyem amb un morter d'allioi, de la amiga Angels Fernandez Guillen.
Seguidament, per fer anar avall la graellada, servirem una taronja pelada, tallada a rodelles, espolsada amb sucre, i remullada amb un raig de moscatell.
Després, com a postres, servirem un crema cremada, amb una neula.
I per acabar la calçotada, a part de servir un cafè, farem un rom cremat, que també està en les meves receptes.
I mentre prenem el cremat, podem posar l'havanera " El meu àvi ", i la festa de la calçotada, serà completa. Bona calçotada, i !! bon profit ¡¡
Notes
Aquesta calçotada, en dic urbanita, perque està pensada, per gent que com jo, vivim en un pís, sense posibilitat de fer foc amb llenya.
Això si, tenim unes barbacoes elèctriques, que són una joia, doncs fan les carns a la brasa, com si fós feta amb llenya.
Us recomano que si podeu, en compreu una ( els que viviu en un pis )
Comparteix aquesta recepta: