Torrada de carxofa, cansalada ibèrica i tòfona
Categoria:
Tipus de plat: Tapes
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- carxofes
- cansalada ibèrica tallada molt fina
- tòfona
- oli d'oliva
- 1 llimona
- llesques de pa
Elaboració
Netejarem les carxofes, treient els pètals més durs i escapçant-les per dalt.
En un bol gran amb aigua hi afegirem el suc d'una llimona i les seves dues meitats.
Anirem submegint-hi les carxofes a mesura de que les anem netejant, perquè no s'oxidin.
Les hi deixarem 15 minuts i les bullirem en aquesta mateixa aigua, amb un xic de sal, durant uns 30 minuts, a foc mig perquè no es desfacin.
Passat aquest temps les escorrerem amb molta cura perquè no es trenquin.
Les posarem sobre paper de cuina de cap per avall perquè perdin l'aigua.
Torrarem, al gust, les llesques de pa i encara calent hi descansarem els trossos de cansalada que es desfarà amb l'escalfor del pa.
Per sobre hi posarem les carxofes tallades i la trufa trossejada.
Amanirem amb un bon raig d'oli d'oliva i salpebrerem.
Notes
Només cal servir-les amb un bo vi.
Comparteix aquesta recepta: