Amanida de favetes amb escamarlans
Categoria:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 gr. de favetes
- Escamarlans
- 1 vaset d'oli d'oliva
- 1 vas de vi blanc
- 1 tassa de sofregit de tomàquet
- Ceba
- All
- Sal
- Per la picada
- All i julivert
- Ametlles i avellanes
- El suc del cap dels escamarlans
- Julivert
Elaboració
Escaldeu les faves amb aigua bullint i sal, i quan arrenqui el bull, poseu-les en un cassó amb aigua ben freda per trencar la cocció.
D'altra banda, salteu els escamarlans pelats en una paella amb una mica d'oli i sal, vigilant que no quedin massa fets.
Un cop cuits, incorporeu les faves escorregudes i deixeu sofregir una mica. Afegiu el vi blanc i deixeu que redueixi fins la meitat.
Tot seguit tireu el sofregit de tomàquet.
Mentrestant podeu fer la picada amb l'all, les ametlles, les avellanes i el julivert.
Afegiu el suc de bullir els caps dels escamarlans.
Incorporeu la picada a la paella just quan el sofregit comenci a arrencar el bull i ja ho podeu servir.
Comparteix aquesta recepta: