Pilota al forn amb fruits secs
Ingredients
- 250 gr. de carn trinxada de vedella
- 250 gr. de carn trinxada de porc
- 25 gr. de pinyons
- 25 gr. de panses sultanes
- 25 gr. d'orellanes d'albercoc
- 1 ou
- 1 llesca de pa sec remullat amb llet
- 1 copa de moscatell
- 2 cebes
- 2 porros
- 2 tomàquets
- Oli d'oliva
- Sal i pebre negre.
Elaboració
Piqueu una ceba ben fina i sofregiu-la fins que quedi daurada i cuita.
Talleu l'altre ceba, els porros i els tomàquets en juliana i sofregiu-los lleugerament.
Ajunteu les carns, la primera ceba, els pinyons, les panses, les orellanes tallades a trossets, l'ou, el pa, la sal i el pebre, doneu-li forma de pilota i enfarineu-la.
Poseu la pilota en una plata d'anar al forn i envolteu-les amb les verdures tallades a juliana i un raig d'oli. poseu-la al forn escalfat a 200º durant 10 minuts.
Gireu la pilota, remenu les verdures, afegiu la copa de moscatell i una tasseta d'aigua calenta. Seguiu la cocció a 160º fins que la pilota sigui cuita.
Passeu les verdures pel passapuré i serviu la carn a rodanxes.
Comparteix aquesta recepta: