Sopes mallorquines

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Mallorca
Dieta: vegetariana
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Una col
  • Una col-i-flor
  • Un manat de grells
  • Tres tomàtigues de ramellet
  • Sopes de pa
  • Oli,sal i pebre bò
  • Opcionals verdures, com mongetes,col de bruseles,carxofes...
  • Opcional carn, conm xulla,llom de porc, botifarrons...

6 racions

Elaboració

Tallam totes les verdures ben menudes i les sofregim amb un raig d'oli d'oliva.
Ratllam les tomàtigues (sense pell)hi ho afegim. Salpebram.
La recepta original no ho dur,però a mí m'agrada posar-hi una mica de prebe vermell cohent en polç.
Omplim d'aigua fins que tapi les verdures,i deixam bullir a foc suau devers 3 quarts d'hora.
Si hi volem afegir carn,la posarem a sofregir juntament amb les verdures.

1h

Notes

Per emplatar posaren tres o cuatre tallades de pa de sopes (es un pà llescat molt fi)dins el plat o greixonera,i hi abocarem ses verdures amb una micona de brou.
Podem fer una picada d'all i julivert,mesclar amb oli d'oliva,i afegir-ne una micona damunt les verdures abans de servir el plat.
També ho podem menjar amb un ou estrellat damunt, amb un boçí de sobrassada torrada.Bónissim.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2630 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

3 comentaris:

Jordi Bosch Negre diu:
Molt maca aquesta sopes,nomès tinc curiositat per els grells,no se ben be que son, felicitats per la recepta.
Joan Corminas diu:
Amic Jordi, veig que ningú a contestat fent arribar-informació del que és o són els "Grells", mira si et serveix el següent text :


La ceba i el grell són un cicle. De la ceba surt el grell i de les llavors del grell surt el planter per fer cebes. És curiós, eh? Les cebes que ara rebassam si les deixam penjades els hi surten ulls. Aquestes cebes amb ulls se sembren a finals de setembre o a l'octubre. D'aquests ulls en surten els grells. Dels grells, que s'aprofita quasi tot, en feim sopes, per les matances. Si el grell no ho collim es fa gran gran. Ara ja té prop de mig metre. Al final té una espècia de flor blanca. Molt guapa. Aquesta flor, s'ha de deixar assecar al mateix grell, quan es seca es cull, i d'aquí surten les llavors per fer les planters de ceba.
Cati Martorell diu:
hola amic jordi. no hagues trobat millor contesta que sa de´n Joan C. Gràcies per elteu comentari.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: