Patates mallorquines gratinades
Categoria:
Llegums i verdures
Tipus de plat: Lasanya
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Catalunya
Estació: primavera tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Dues patates de mida mitjana
- Aigua
- Sal
- Nata líquida per muntar
- 300 grams de sobrassada de Mallorca
- Formatge de bola ratllat
- Salsa Aurora (la trobareu a les meves recptes)
- Parmentier de patata (el trobareu a les meves receptes)
4 racions
Utensilis
Una premsadora (passapurés)
Un estri per buidar fruites
Una placa pel forn
Una safata plana de porcellana blanca
Un cassó gran
Una espàtula de fusta
Una mànega pastissera amb un broc rissat
Elaboració
Primerament, en un cassó amb aigua i sal posem a coure les patates amb pell ben netes, fins que són cuites al "dente", i les reservem.
Quan les patates són fredes, les tallem en dues meitats, i amb l'ajud de l'estri de buidar fruites les anem buidant i les reservem damunt la placa per anar al forn.
Seguidament, fem el parmentier com explico a la meva recepta, i hi afegim la polpa de buidar les patates i la sobrassada esmicolada. Tot seguit, ho passem per la premsadora i ho fiquem en el cassó juntament amb un raig de nata líquida, i ho remenem amb l'espàtula de fusta a foc baix. Quan ja tenim una pasta fina i homogènia, ho deixem refredar, omplim la mànega pastissera, i ja podem omplir les patates amb aquesta pasta fins a dalt de tot.
A part, fem la salsa Aurora com explico a la meva recepta, i cobrim les patates amb una mica de salsa. Seguidament, espolsem pel damunt amb una mica de formatge de bola ratllat, i ho enfornem a 180º, fins que el formatge sigui una mica daurat.
A continuació, fiquem les patates a la safata de porcellana, i ja les podrem servir a taula.
1h 10min
Etiquetes: Cuina de primavera Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1982 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.