Cloisses amb carxofes
Ingredients
- 1 kg de cloisses
- 8 carxofes
- Oli d'oliva
- 4 alls
- Julivert
- 1 cutllerada de maizena
- 1/2 got de vi blanc sec
- 1/4 got de crema de llet
Elaboració
Possar a una cassola amb oli, deixar escalfar e incorporar all i julivert
picat. Sofregir afetxint-li la farina, el vi blanc i la crema de llet.
Afegir les cloises i les carxofes previament bullides, deixar coure a foc
lent, fins que s'obren les cloisses
Notes
Es trien les cartxofes, a les cuals es treu el brot, fulles dures i
les puntes, es posen a coure amb aigua bullint amb sal, una pell o suc
de llimona, una cutllerada petita de farina i un xic de vinagre.
Es retiren cuan estan blanes. Ben escorregudes, es deixen refredar
tallant-les a cuarts (Per a coure les carxofes)
Comparteix aquesta recepta: