Arròs de llamàntol
Categoria:
Tipus de plat: Paella
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
Pel sofregit:
- 1 ceba blanca petita
- 1 pebrot vermell
- 2 alls grossos
- 100 gr. de tomàquet fregit
- Oli d’oliva 0’4
- Sal
- Pebre
- Vi blanc sec
- 400 gr. arròs bomba
- 2 llamàntols
Pel brou a l'americana:
- 1 ceba blanca mitjana
- 1 pastanaga petita
- ½ blanc de porro petit
- 1 all
- 100 gr. tomàquet fregit
- 1 got de conyac
- Vi blanc
- Closques de marisc
Utensilis
Tallant per les closques.
Elaboració
Tallem els llamàntols pel mig i guardem els caps partits en dos.
Posem una cassola al foc amb un raig d’oli, i hi afegim els talls dels llamàntols.
Reservem-los.
Tallem l’all a daus petits i l'afegim a la cassola.
Tot seguit tallem la ceba i el pebrot i els afegim a la cassola.
Quan el sofregit quedi una mica sec, afegim-hi una mica de vi. Repetim-ho vàries vegades si s’escau.
Quan el sofregit quedi fosc, afegim-hi el tomàquet.
Deixem-ho sofregir uns minuts més.
Brou a l'americana:
Posem una cassola al foc amb una mica d’oli.
Tallem la ceba, l’all, la pastanaga i el porro a daus petits.
Afegim-ho a la cassola.
Deixem-ho sofregir una mica.
Quan estigui una mica sofregit afegim els tomàquets a trossos.
Mullem-ho amb una mica de vi blanc.
Afegim a la cassola les closques de marisc i ho remenem.
Flamegem-ho amb el conyac.
Cobrim-ho d’aigua i deixem-ho bullir uns deu minuts.
Trinxem-ho amb la batedora elèctrica i colem-ho amb un xinès.
Deixem-ho al punt de sal.
Mantenim-ho calent a punt d’ebullició.
L’arròs:
A la cassola amb el sofregit afegim'hi l’arròs, els talls dels llamàntols i els corals dels caps ( com els "pedrers" d'oca ).
Guardem-ho les closques del caps.
Remenem l’arròs que xucli el sofregit uns minuts.
Mullem l’arròs amb l’americana, fins que cobreixi mínimament l’arròs.
Deixem-ho bullir fins que xucli l’americana. Cobrim-ho de brou ¾ parts.
Que bulli uns setze minuts.
Els primers deu minuts a ebullició forta i la resta, lenta.
Decorem el plat amb les closques dels caps.
Ja es pot servir.
Notes
Deixar reposar al final si volem l'arròs més fet.
Comparteix aquesta recepta: