Arròs de llamàntol

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Pel sofregit:

Pel brou a l'americana:

4 racions

Utensilis

Tallant per les closques.

Elaboració

Tallem els llamàntols pel mig i guardem els caps partits en dos.
Posem una cassola al foc amb un raig d’oli, i hi afegim els talls dels llamàntols.
Reservem-los.
Tallem l’all a daus petits i l'afegim a la cassola.
Tot seguit tallem la ceba i el pebrot i els afegim a la cassola.
Quan el sofregit quedi una mica sec, afegim-hi una mica de vi. Repetim-ho vàries vegades si s’escau.
Quan el sofregit quedi fosc, afegim-hi el tomàquet.
Deixem-ho sofregir uns minuts més.

Brou a l'americana:

Posem una cassola al foc amb una mica d’oli.
Tallem la ceba, l’all, la pastanaga i el porro a daus petits.
Afegim-ho a la cassola.
Deixem-ho sofregir una mica.
Quan estigui una mica sofregit afegim els tomàquets a trossos.
Mullem-ho amb una mica de vi blanc.
Afegim a la cassola les closques de marisc i ho remenem.
Flamegem-ho amb el conyac.
Cobrim-ho d’aigua i deixem-ho bullir uns deu minuts.
Trinxem-ho amb la batedora elèctrica i colem-ho amb un xinès.
Deixem-ho al punt de sal.
Mantenim-ho calent a punt d’ebullició.

L’arròs:

A la cassola amb el sofregit afegim'hi l’arròs, els talls dels llamàntols i els corals dels caps ( com els "pedrers" d'oca ).
Guardem-ho les closques del caps.
Remenem l’arròs que xucli el sofregit uns minuts.
Mullem l’arròs amb l’americana, fins que cobreixi mínimament l’arròs.
Deixem-ho bullir fins que xucli l’americana. Cobrim-ho de brou ¾ parts.
Que bulli uns setze minuts.
Els primers deu minuts a ebullició forta i la resta, lenta.
Decorem el plat amb les closques dels caps.
Ja es pot servir.

1h 20min

Notes

Deixar reposar al final si volem l'arròs més fet.


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se