Faves ofegades amb allets i sobrassada
Categoria:
Recepta per olla a pressió
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Quatre quilos de faves tendres amb pell.
- 100 grams de sobrassada.
- Tres allets tendres.
- Una ceba mitjana tendra.
- Un raig d'oli d'oliva verge.
- Sal.
- Aigua.
- Una copeta de mocatell. si no en tenim, podem posar-hi ranci, o conyac.
- Una mica de sucre.
- Una rameta de menta.
Utensilis
Si ho fem amb l'olla a pressió, serà més ràpid, -uns cinc minuts- i també queden molt bones.
Elaboració
Posarem en una olla les faves desgranades, i tots els demès ingredients ben talladets amb una mica d'oli, sal i mig litre d'aigua.
Ho deixarem a foc lent anant sacsejant l'olla per tal que no s'aferri res al fons.
Ho deixarem al foc fins que veien que les faves estan ben toves. uns 20 minuts més o menys.
Farem que reposi una estona, i ja ho podem servir.
Notes
Aquestes faves podem fer-les només amb les que comencen, ja que les de la cella negra -quan ja són una mica velles-, queden molt fortes de pell, i és millor fer-les d'altres formes, com per exemple sucant, amb salsa de romesco o similar.
Podem fer-ho també amb faves congelades tota la resta de l'any, encara que particularment, les prefereixo del temps.
Comparteix aquesta recepta: