Pastis de garrofa amb mousse de poma
Categoria:
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- Per el pa de pessic de garrofa
- 50 grs. de farina de garrofa
- 50 grs. d'ametlla molta
- 30 grs. de farina de repostería
- 125 grs. de sucre
- 4 ous
- ratlladura de llimona
- 1 culleradeta de llevat en pols
- Per la mousse de poma
- 3 pomes reineta o golden
- 75 grs de sucre
- 25 grs de mantega
- 6 cullerades d'aigua
- 3 fulls de gelatina
Elaboració
En un bol batre els 4 ous sencers juntament amb el sucre, fins que s'obtingui una crema espesa i esponjosa; ratllar la pell de llimona, tot seguit afegir-hi les farines barrejades amb el llevat, de mica en mica en forma de pluja, passant-la per un colador fi (no treballar-ho massa nomes el que calgui perquè es barregi). Aboqueu tot amb un motllo untat i enfarinat amb un paper al fons també untat (de forn). Coeu-ho 5 minuts a 160º, 5 minuts a 180º i 20 minuts a 190º.
Per la Mousse:
Posar les pomes pelades i sense cor a una cassola junt amb el sucre, mantega i aigua, coura una 1/2 hora o fins que quedi desfeta.
Quan encara es ben calent afegir-hi la gelatina un cop posada en remull per hidratar-la, passar-ho tot per la batedora.
Un cop el pa de pessic estigui fred, partir-lo per la meitat horitzontalment i posar-hi la mousse, empolsimar-ho amb sucre glaç i cacau en pols.
Notes
La farina de garrofa es pot trobar a les botigues de dietètica.
Comparteix aquesta recepta: