Farcellets de lluç amb pasta de full
Categoria:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 Lamina de pasta de full: fresca o descongelada
- 4 centres de lluç, sense espines
- 1 rovell d'ou
- 1 ceba grossa
- 1 pot de bolets variats en conserva
- 75 gr. de mantega
- Una taronja
- Oli, sal i pebre
Elaboració
Poseu el forn a escalfar: amb el foc de dalt i de baix a 180 graus.
Trinxeu la ceba ben petita, o be ratlleu-la
Escorreu els bolets i trinxeu-los ben petits
En una paella poseu-hi una mica d'oli i rostiu la ceba: que quedi dauradeta i tendre
Afegiu els bolets i deixeu-los coure una estona: pot ser els haureu de tapar, doncs salten.
Esteneu la pasta de full i talleu-la en quatre troços
Al mig de cada tros i poseu un centre de lluç i per sobre hi repartiu el sofregit de ceba i bolets.
Tanqueu la pasta de full, tot fent un farcell
Poseu a la plata del forn un full de paper de forn i a sobre els farcells, cap per avall, que no es vegin els plecs del farcell.
Pinteu els farcells amb el rovell d'ou: amb un pinzell de cuina o una cullera.
Coeu al forn 10 o 15 minuts: fins que agafi un bonic color
Salsa per acompanyar.
En un casso i poseu la mantega i la desfeu
Afegiu-hi el suc de la taronja i ho remeneu amb un batedor de varetes manual fins que agafi la textura que us agradi.
Notes
Es un plat que queda impressionant i tothom us preguntarà com ho heu fet.
Ho podeu provar amb supremes de salmó o del peix que mes us agradi
Ho podeu acompanyar amb unes verduretes saltejades com he fet jo a la foto.
Adaptat de una recepta de la Mireia Carbò la Cuina Salvavides
Comparteix aquesta recepta: