Arròs negre

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 4 tasses de les de cafè, d'arròs, millor si es del Montsià o de Pals
  • 1 litre de brou de peix o fumet
  • 2 cebes
  • 1 pebrot vermell
  • 1 sèpia mitjana, amb la salsa i la tinta
  • 4 sobrets de tinta de calamar, els venen congelats
  • All i oli.

4 racions

Elaboració

Talleu la ceba a trossets o ratlleu-la
Talleu el pebrot a trossets petits
Separeu i guardeu la salsa i la tinta de la sèpia: ho poden fer a la peixateria (ells son professionals)
Renteu la sèpia i talleu-la a trossets
En una cassola amb un raig d'oli poseu la ceba a sofregir a foc mitjà
Al cap de 5 minuts hi afegiu el pebrot
Al cap de 5 minuts mes, hi afegiu la sèpia
Deixeu-ho confitar 10 minuts mes, a foc mitja i remenant de tant en tant.
Aquest es el secret de la recepta: ha de quedat ben confitat. Paciència doncs.
Afegiu l'arròs i la tinta de calamar i la de la sèpia: remeneu-ho i deixeu-ho 2 minuts que l'arròs agafi aroma
Afegiu el brou de peix, calent o fred, com vulgueu.

Ara afegirem la salsa de la sèpia, jo ho faig així:

Ompliu un got amb una mica del brou, podeu-hi la salsa de la sèpia i talleu-la a trossets i remeneu.
Coleu el líquid d'aquest got sobre la cassola, per no arrastrar trossos de sèpia amb salsa
La idea es desfer la salsa en el brou.
Deixeu-ho coure fins que l'arròs sigui al vostre gust.
Serviu-ho amb all i oli.

45min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2885 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: