Mongetes seques amb cloïsses
Categoria:
Recepta per olla a pressió
Típica de: Nord
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 3/4 de Kg. de cloïsses maques
- 1/2 Kg. de mongetes seques
- 1 ceba
- 2 o 3 fulles de llorer
- Pebre roig
- 3 o 4 alls macos
- Sal
- Oli
Utensilis
Cassola
Elaboració
Per començar prepareu unes mongetes seques. Les teniu una nit en remull amb aigua de la cisterna o bé amb bicarbonat. L'endemà les coeu com tingueu costum. Les podeu fer a l'olla a pressió. Reserveu les mongetes amb una mica de suc.
Per altra bada prepareu les cloïsses. Les podeu posar amb aigua i sal perquè expulsin la sorra.
A banda prepareu un sofregit amb els alls, pelats, la seba sofregida i el llorer. Mentre poseu les cloïsses en una olla i cuineu-les al vapor. Quan estiguin obertes reserveu el suc i coleu-lo. Reserveu les cloïsses. Quan tingueu fet el sofregit incorporeu les mongetes seques i les cloïsses. Remeneu, i afegiu primer el suc de les cloïsses i tot seguit, si cal, el de les mongetes. Deixeu-ho al foc lent uns 30 minuts.Us ha de quedar un plat caldós, de cullera.
Notes
Ho pots servir com a plat únic o si vols fer una mica d'entrant lleuger.
Comparteix aquesta recepta: