Cuixes de Pollastre al cava
Categoria:
Tipus de plat: Salsa
Típica de: País Catalunya
Estació:
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 1 kg. de cuixes i contracuixes de pollastre de pagès (de la terra).
- 500 grs. de ceba tendra.
- 500 grs. de xampinyons.
- 1 ampolla de cava (d'un cava que ens agradi).
- 1 litre de crema de llet (de 35% de greix).
- 3/4 de litre de brou de pollastre (fet per nosaltres).
- 500 grs. de patates (de fregir).
- oli d'oliva, sal i pebre.
Elaboració
- Comencem preparant el brou de pollastre amb unes quantes carcasses (uns 45 min. de cocció aprox.).
- Salpebrem i daurem (marquem) el pollastre en una paella amb una mica d'oli; el retirem.
- Piquem la ceba ben fina i la posem a fregir amb l'oli d'oliva.
- Quan la ceba estigui mig feta, hi afegim els xampinyons tallats en làmines.
- Quan la ceba i els xampinyons estiguin doradets, hi tornem a posar el pollastre, i ho ruixem tot plegat amb el litre de cava (amb paciència, esperarem que el cava, quasi es redueixi del tot).
- Ara, afegirem el brou de pollastre i, també amb paciència, esperarem que es vagi reduint.
- Quan gairebé s'hagi reduit, hi afegirem el litre de crema de llet, i esperarem que també es redueixi a la meitat (busquem un concentrat amb molt de gust).
- Hores d'ara, haurem tallat uns daus de patata per fregir, que tindrem amb aigua perquè deixin anar l'almidó. Les farem ben fetes en una paella apart.
- Per últim, tan punt anem a servir el plat, barrejarem les patates amb la salsa i el pollastre (si ho féssim abans quedarien massa toves, i les preferim cruixents pel contrast).
Notes
- Plat ideal i bé de preu per a compartir en família en dies especials (per xupar-se els dits, garantit).
- Hi haurà qui preferirà passar la salsa pel "xino". (Jo per mi, ho prefereixo sense).
- Jo el serveixo amb la cançó "obre els ulls" dels Catarres (Disc de la Marató 2012). http://www.youtube.com/watch?v=-V8d1-_sJ4o
Comparteix aquesta recepta: