Cuixetes de pollastre al cava
Ingredients
- 8 cuixetes de pollastre
- 1 ceba grossa
- 1 copeta de conyac
- 1 ampolla de cava petita
- 400 g de bolets variats o rovellons
- 1 galeta maria
- 10 ametlles torrades
- Farina i oli
- Maceracio: 1 llimona
- Oli, sal i pebre
Elaboració
Deixeu macerar durant tota la nit les cuixetes amanides amb sal, pebre, oli i el suc de la llimona.
L'andemà al matí, escorreu-les (reservant-ne el suc) i enfarineu-les lleugerament. Poseu oli en una paella, fregiu-les i aneu-les col·locant en una cassola. Retireu una mica d'oli de la paella i enrossiu-hi la ceba picada, afegiu-hi el suc de la maceració, el conyac i el cava. Remeneu-ho i aboqueu-ho a la cassola. Tapeu i poseu-la a coure al foc suau durant 30 minuts, tot girant les cuixetes de tant en tant. Un cop cuites, tasteu-ho.
Netegeu i talleu els bolets i saltegeu-los amb oli o mantega; piqueu la galeta i les ametlles ben fines. Reserveu-ho tot. Retireu les cuixetes de la cassola, aboqueu la salsa al vas de la batedora i afegiu-hi la picada. Bateu tot junt fins que quedi ben fi.
Torneu a col·locar el pollastre a la cassola, juntament amb el bolets i, aboqueu-hi la salsa. Deixeu-ho coure 5 minuts més.
Tasteu-ho i ja ho teniu a punt per servir.
Comparteix aquesta recepta: