Ous farcits mar i muntanya
Ingredients
- 6 ous grossos
- Aigua i sal
- FARCIT: 1 ceba mitjana
- 4 tomàquets madurs
- 150 g de pernil del país
- 300 g de gambes
- 100 ml de vi ranci
- Oli, sal i pebre
- SALSA: 350 ml de llet
- 1 cullerada de farina
- 30 g de mantega
- 50 g de formatge ratllat
- Sal, pebre i nou moscada
Elaboració
Bulliu els ous amb aigua i sal durante 10 minuts, retireu-los, refredeu-los i peleu-los. Partiu-los horitzontalment i retireu els rovells; aplateu-los amb una forquilla.
Calenteu oli en una cassó i fregiu-hi les gambes; una vegada cuites, reserveu-les. Amb el mateix oli, fregiu-hi la ceba picada molt fina, coure-la lentament, afegiu-hi els tomàquets pelats, els caps de les gambes i salpebreu-ho. Peleu les gambes, talleu-les a trossets petits. Barregeu-hi el pernil tallat a trossets petits i afegir-lo al sofregit. mulleu-lo amb el vi i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Deixeu-ho refredar i barregeu-ho amb els rovells d'ou.
Amb aquesta preparació ompliu les clares dels ous formant una muntanyeta.
Col·loqueu-los en una safata o en plats individuals que puguin anar al forn.
Calenteu la mantega en una cassó, afegiu-hi la farina, deixeu-ho coure i aboqueu-hi la llet; remeneu-ho amb unes varilles fins que tingui una consistencia fina, poseu-hi sal, pebre i nou moscada.
Cubriu els mitjos ous amb la salsa beixamel, emposeu-los amb el formatge ratllat i poseu-los al forn a 180ºC durant 5 minuts a gratinar al grill.
Comparteix aquesta recepta: