Ous farcits mar i muntanya

Categoria:
Recepta per
Estació:

Ingredients

4 racions

Elaboració

Bulliu els ous amb aigua i sal durante 10 minuts, retireu-los, refredeu-los i peleu-los. Partiu-los horitzontalment i retireu els rovells; aplateu-los amb una forquilla.
Calenteu oli en una cassó i fregiu-hi les gambes; una vegada cuites, reserveu-les. Amb el mateix oli, fregiu-hi la ceba picada molt fina, coure-la lentament, afegiu-hi els tomàquets pelats, els caps de les gambes i salpebreu-ho. Peleu les gambes, talleu-les a trossets petits. Barregeu-hi el pernil tallat a trossets petits i afegir-lo al sofregit. mulleu-lo amb el vi i deixeu-ho coure durant uns 5 minuts. Deixeu-ho refredar i barregeu-ho amb els rovells d'ou.
Amb aquesta preparació ompliu les clares dels ous formant una muntanyeta.
Col·loqueu-los en una safata o en plats individuals que puguin anar al forn.
Calenteu la mantega en una cassó, afegiu-hi la farina, deixeu-ho coure i aboqueu-hi la llet; remeneu-ho amb unes varilles fins que tingui una consistencia fina, poseu-hi sal, pebre i nou moscada.
Cubriu els mitjos ous amb la salsa beixamel, emposeu-los amb el formatge ratllat i poseu-los al forn a 180ºC durant 5 minuts a gratinar al grill.

45min


Comentar

Valorar

Corregir

Desar

Comparteix aquesta recepta:

Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana:

Pots seguir-nos a:

Buscar recepta:

____________________

Últimes receptes:

Entrar o Registrar-se