Coca de llavaneres
Categoria:
Tipus de plat: Coca
Típica de: Catalunya
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 2 làmines de pasta de full
- 2 ous
- 75 g de sucre
- 50 g de pinyons
Crema:
- 1/2 litre de llet
- 120 g de sucre
- 3 rovells d'ou
- 40 g de maizena
- Canyella en branca
- Pell de llimona
Elaboració
Primer, prepareu la crema. Poseu la llet en un cassó al foc amb el sucre, un tros de pell de llimona i un canonet de canyella i, quan arrenqui el bull, deixeu-la bullir tres cops. A part, bateu els rovells d'ou amb la maizena. Tot seguit, tireu-hi la llet al recipient dels rovells, amalgameu bé la barreja i coleu-la per tornar al cassó. Poseu el cassó altre vegada al foc i no pareu de remenar la barreja amb el batedor fins que comenci a arrencar el bull. Llavors, reserveu la crema i espereu que es refredi.
Poseu a escalfar el forn a 200ºC.
Estireu la pasta de full. Esteneu la crema per sobre d'una de les peçes de pasta i cobriu-la amb l'altra peça. Seguidament, munteu dues clares d'ou i afegiu-hi els rovells i el sucre ben a poc a poc.
Quan la mecla sigui jomogènea, aboqueu-la per sobre de la coca i esparciu-hi els pinyons pel damunt.
Coeu la coca al forn ja calent durant 30 minuts, traieu-la i deixeu-la refredar.
Notes
Si la coca no ha quedar torrada per sobre podeu encendre el gratinador.
Comparteix aquesta recepta: