Mongetes del ganxet, guisades amb romesco
Categoria:
Tipus de plat: Estofat
Típica de:
Estació:
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 600 grams de mongetes del ganxet, seques
- Quatre cullerots, de salsa romesco, ( està en les meves receptes)
- Sal
- Aigua
- Una branca d'àpi
- Dues fulles de llorer
- Una ceba pelada
- Mitja cabessa d'alls
- Un got de conyac
- Un polsim de bicarbonat
Elaboració
Primer de tot, posem les mongetes en remull amb aigua, sal, i un polsim de bicarbonat, la nit anterior. En el moment de coure-les, les posem en una olla amb aigua, i tot seguit, afegim : l'àpi, la ceba, els alls, i el llorer, i les fem bullir, fins que són cuites, i les reservem.
A part, en una cassola de terrissa, posem un got de conyac, i l'escalfem.
Quan el conyac és calent, l'encenem, i deixem que vagi cremant, fins que s'apagui tot sol.
Seguidament, afegim el romesco, anem remenant amb el batedor de varetes, hi afegim una mica del brou de bullir les mongetes, i deixem que cogui uns cinc minuts.
A continuació, afegim les mongetes ben escorregudes, i deixem coure tot el conjut, uns deu minuts més, abans de treure-ho a taula.
Comparteix aquesta recepta: